MENÜ

MANDALA  
MozgásStúdió
és Biobolt   
Budaörs, Lévai utca 29. Elérhetőségek: 06-20-971-3939, mandalabiobolt@gmail.com
Nyitva: Hétfőtől Péntekig 8:00-tól 19:00-ig + órarend szerint 

 
Gyermekjóga
butterfly.gif

GYERMEKJÓGA, CSALÁDI JÓGA

„Két fontos dolgot adhatunk gyermekünknek: gyökereket és szárnyakat.”

GYERMEKJÓGA: 1 alkalom 1400,-Ft;  4 alkalmas havi bérlet 4800,-Ft , testvéreknek 1200,-/alkalom - időpont egyeztetés a Stúdió elérhetőségein.

A mozgás, a játék a gyermek lételeme. A gyermekjóga a gyerekek alaptermészetéhez igazítja az ősi jógagyakorlatokat, hogy mindazt a tudást, amit évezredek során felhalmozott, ők is megtapasztalhassák  vidáman, felszabadultan. Rengeteg fontos dolgot ad a gyerekeknek, amire szükségük van a mai világban:  erőnlétet,  belső figyelmet, egymásra odafigyelést, kreativitást, koncentrációt, kitartást, rugalmasságot, érzelmi intelligenciát, kikapcsolódást. A jóga a test-lélek-szellem egységét figyelembe véve, gyógyít  és harmonizál. A  tartások átmozgatják, erősítik egész testüket, a  légzőgyakorlatok és a relaxáció nyugtató hatással van lelkükre, a koncentrációs gyakorlatok elmélyítik figyelmüket. A gyermekjóga mindezt lefordítja a gyermekek nyelvére, figyelembe véve  a korosztályok sajátosságait.

6-9évesek: a jógagyakorlatok az állat és növényvilág neveit viselik, így könnyedén eljátszatjuk őket, pillangóvá, nyuszivá, tigrissé válunk. Egész meséket is elmozgunk közösen. A nagy mozgásos gyakorlatok kielégítik a kicsik óriási mozgásigényét. Nem a teljesítmény számít, hanem a mozgás öröme. Légzőgyakorlatokat  is végzünk játékosan, például lufit fújunk. A relaxáció alatt varázsbuborékban pihenünk egy picit.  Óra végén mindig jut idő közös játékra.

10-14évesek: a nagyobb sulisokkal is még rengeteg a játék, de őket már sokminden más is érdekel. Többet beszélgetünk a jógagyakorlatok hatásairól, több a koncentrációs, tanulást segítő gyakorlat. A páros és csoportos gyakorlatokat ok igénylik a legjobban, ezek a kapcsolatteremtést, kommunikációt is fejlesztik. A légző és relaxációs gyakorlatokat már részletesebben, elmélyültebben végezzük. Az óravégi játékok kibovülnek a csoportszellem erosíto, másokra odafigyelést segíto bizalomjátékokkal.

main.jpg

 

 

 

 
 
 
 

 

 

Asztali nézet